fbpx

Fina badplatser på Ekerö

Fina badplatser på Ekerö
juni 10, 2020 Linus Axelsson
In Nyheter

Ekerö med dess öar har givetvis massvis med härliga badställen och stränder. Vid de kommunala badplatserna är det ej tillåtet att ha med husdjur. Badplatserna är ej avsedda för bad av hundar eller andra husdjur. Här kommer våra tips för en lyckad badutflykt på Ekerö! 

 

Södrans badplats

Här hittar ni ett typiskt mälarbad med gräs- och sandstrand. Här finns även en flytbrygga med hopptorn en bit ut i vattnet samt en kiosk med försäljning. Dessutom finns ett utegym för den som vill köra ett träningspass innan ett svalkande bad.

 

Lundhagens badplats

Den här badplatsen ligger också på Ekerön ca 2 km från Södrans badplats. Här finns omklädningsrum, toaletter, dusch med kallvatten och en kiosk med enkel kaffeservering. Här finns både HWC och tillgänglighetsramp. Parkeringsytan sägs dock vara begränsad.

 

Mörby badplats

På sydöstra delen av Färingsö hittar man detta välskötta familjebad. Här finns gräsyta och sandstrand, omklädningsrum, bryggor samt en pontonbrygga med hopptorn. Här finns också lek- och grillplats samt toaletter. Under senare delen av juli brukar här också erbjudas simskola.

 

Stockbybadet

Tar man sig istället västerut på Färingsö, ca 500 meter från Stenhamra centrum så hittar man Stockbybadet. Bryggor, simskola, omklädningsrum, gungor, WC och flytbrygga är några av sakerna man kan hitta här!

 

Den blå lagunen

Tar man sig via Ekerön till Munsö kan man här hitta den Blå lagunen, eller Husbygropen som den egentligen heter. På 90-talet efterbehandlade man här en stor grop och gjorde till en konstgjord badsjö. Vattnet i Husbygropen är turkosskimrande och klart, därav namnet – Blå lagunen. Detta är ett attraktivt utflyktsmål, men kom ihåg att möjligheterna till parkering är begränsade.

kommunens hemsida kan ni läsa mer och hitta fler badplatser. Även badkartan.se bjuder på fler ställen att besöka när du vill svalka dig!

Bo hos oss på Ekebyhov och hinn med att upptäcka många fina badplatser på Ekerö. Boka ditt boende här!