fbpx
Företagsboende i Sverige
september 22, 2020 Fredrika Åström
In Nyheter
Företagsboende i Sverige

Företagsboende i Sverige

Blogg: Sambandet mellan utstationerade arbetstagare och efterfrågan på företagsboende i Sverige

Efterfrågan på företagsboende i Sverige har ökat de senaste åren. Vi märker av det eftersom vi själva är i branschen, genom konkurrensen från nya aktörer och att fler lägenhetshotell öppnar runt om i Sverige.

Så varför har fler företag behov av företagsboende i Sverige? En anledning är naturligtvis de nya sätten att arbeta på. Fler människor än någonsin arbetat som konsulter, på tidsbegränsade kontrakt eller har jobb som gör att de behöver resa mer. Många företag kräver också att anställda är mer flexibla och att de ska kunna resa till möten med kunder och kollegor om det skulle behövas.

Personal eller konsulter med speciell kompetens kan behöva resa för en viss typ av arbetsuppgift osv. Istället för att låta sin personal bo på ett hotell får vissa företag egna företagslägenheter. Det kan vara för olika anställda vid behov eller för en specifik anställd under en viss tidsperiod. Fördelarna med detta alternativ är många. I majoriteten av fall är det mer kostnadseffektivt än vanliga hotell, den anställde kan laga sin egen mat, tvätta sina egna kläder och ha vänner och familj över i större utsträckning.

En annan anledning är att byggkonjunkturen ökat i Sverige de senaste åren. Stora byggprojekt har påbörjats runt om i Sverige. Utbudet av utbildade byggnadsarbetare i Sverige är mycket begränsad vilket har lett till att antalet byggnadsarbetare från utlandet har ökat markant. Enligt statistik från arbetsmiljöverket är byggbranschen den bransch som har flest utstationeringar i Sverige. Denna siffra har stigit under de senaste åren. Förra året Last year approximately 63 % of all notifications were made to the counties where the metropolitan areas are located; Stockholm, Västra Götaland and Skåne.

Så naturligtvis behöver alla utstationerade arbetare en plats att bo på medan de arbetar här. Det är där vi kommer in. Att leverera bra företagsboende i Sverige som är prisvärt och med god standard. Ett hem hemifrån.

Läs mer om våra boenden här.

Se mer statistik från Arbetsmiljöverket om utstationerade arbetare i Sverige här.