fbpx

Nu öppnar Ekebyhov Hotell

Nu öppnar Ekebyhov Hotell
januari 29, 2020 Linus Axelsson
In Nyheter

Första februari slår EasyFlat upp portarna till Ekebyhov Hotell på Ekerö. Ett stenkast från Ekerö Centrum ligger lägenhetshotellet som består av två byggnader med 30 rum vardera, fullt möblerade och utrustade för självhushåll. Rummen är 30 till 45 kvm stora och rymmer 2 till 4 personer.

Bokningar från första dagen

Redan på öppningsdagen flyttar de första gästerna in på hotellet. Det är ett byggbolag som letat efter passande tillfälligt företagsboende för några av deras anställda. Och för det ändamålet fann de Ekebyhov Hotell perfekt.

-De har bokat upp en hel del rum. Det känns jätteroligt att vi har en bokning redan från start. Men en del av lägenheterna är fortfarande tillgängliga för bokningar, berättar Mikael Lundström, vd på EasyFlat.

Rummen är byggda och inredda för att både privatpersoner och anställda på företag ska kunna bo på hotellet. Det ska kännas som att komma hem.

-Varje rum, eller studiolägenhet som det egentligen är, ska funka lika bra att bo i en natt som under fyra månader. För oss var det viktigt att skapa just känslan av ett hem, säger Mikael.

Lägenhetshotell ger fler möjligheter

Genom att låta varje rum få ett fullt utrustat kök kan man tilltala fler målgrupper. Efterfrågan av lägenhetshotell har gjort att utbudet har ökat runt om i Sverige de senaste åren. Många arbetstillfällen kräver utstationering eller arbete på annan ort under viss tid. För att kunna säkerställa rätt kompetens på rätt plats och vid rätt tid behöver vissa arbetsgivare kunna lösa boendefrågan för sina anställda. Att bo på vanligt hotell blir både dyrt och opersonligt om det gäller för en längre period. Ett lägenhetshotell är då den perfekta lösningen för många.

Ett område med stor potential

Ekerö är en expansiv kommun och står i centrum för ett av Storstockholm största byggprojekt de närmaste åren.

-Jag ser stor potential i Ekebyhov Hotell. Dels har det ett otroligt läge, nära Ekerö Centrum. Och på Ekerö är det glest med hotell. Nu när Förbifart Stockholm byggs kan byggarbetare bo hos oss, och när förbifarten är klar kommer det öppna upp helt andra möjligheter för Ekerö och behovet av boende i området kommer öka ännu mer. Dessutom är hotellet otroligt fräscht, våra gäster får mycket för pengarna, berättar Linus Axelsson, marknadschef på EasyFlat.

Ja, att förbifarten kommer att stärka Ekerö kommuns tillgänglighet och attraktionskraft är det ingen fråga om. “Vägen skapar möjligheter för fortsatt utveckling i en starkt växande region.” skriver kommunen själva på sin hemsida. Och vad kan då passa bättre än just ett lägenhetshotell dit både företag och privatpersoner är varmt välkomna?

Läs mer om Ekebyhov Hotell här

Boka rum på Ekebyhov Hotell här

Läs mer om Förbifart Stockholm och Ekerö kommun här