fbpx

Så fungerar det att hyra lägenhet i Stockholm – 6 tips

Så fungerar det att hyra lägenhet i Stockholm – 6 tips
juni 30, 2022 Linus Axelsson
In Nyheter, Stockholm
Hyra lägenhet i Stockholm

Det är många som vill hyra lägenhet i Stockholm, men det är samtidigt relativt få som får möjlighet att göra det.

I denna artikel ger vi dig 6 konkreta tips på hur du gör för att maximera dina möjligheter att få hyra lägenhet i Stockholm. Men vi berättar även om bra alternativ till lägenhetshyrning i huvudstaden.

6 tips för att hyra lägenhet i Stockholm

 1. Ställ dig i bostadskö.
 2. Leta efter bostäder digitalt.
 3. Skaffa en studentbostad.
 4. Dela lägenhet med någon annan.
 5. Ta in på ett lägenhetshotell.
 6. Skaffa lägenhet utanför Stockholm.

Nedan berättar vi mer om de tips vi precis nämnt i större detalj.

1. Att ställa sig i bostadskö

Att ställa dig i en bostadskö är en bra idé, men samtidigt är din möjlighet att få en lägenhet ganska små då i princip alla står i exakt samma bostadskö. Om du har tur kan du bli erbjuden ett förstahandskontrakt för en lägenhet i Stockholm, men det är samtidigt inte någonting du kan räkna med. Bostadsförmedlingen är Stockholms Stads allmänna bostadskö för hyreslägenheter.

2. Att leta efter bostad digitalt

Det finns många digitala plattformar där såväl privatpersoner som företag som vill hyra ut sina lägenheter i Stockholm utannonserar det. Störst möjlighet att få napp har du i regel på Blocket eller Facebook, men även här gäller det till att du är först samt att du har tur.

3. Att skaffa en studentbostad

Om du tänkt att studera och inte har någonting emot att dela badrum och kök med andra är en studentbostad en bra idé. Värt att tänka på är samtidigt att du i regel måste plugga på heltid för att bli beviljad ett studentboende i korridor.

4. Att dela lägenhet med andra

På Facebook finns det grupper där du kan ansöka om att få bli inneboende hos andra. Att bo tillsammans med andra i en lägenhet är sällan ett förstaval, men samtidigt en acceptabel nödlösning.

5. Att ta in på lägenhetshotell

Det är en bra idé att ta in på ett lägenhetshotell, och detta av flera anledningar. För det första är hyran human, för det andra är boendet fullt möblerat och för det tredje inkluderas i princip alltid kostnadsfri wifi.

Hos oss på EasyFlat får du tillgång till följande i samtliga av de lägenhetshotell vi driver:

 • Kostnadsfritt wifi.
 • TV (med HDMI för inkoppling av tex. spelkonsol).
 • Kostnadsfri el, vatten och värme.
 • Ett fullt utrustat kök.
 • Sängkläder och handdukar.
 • En modern tvättstuga.
 • Städning varje vecka.

Hyrestiden är allt från en natt till flera månader. Värt att veta är också att våra gäster är skötsamma och till stor del består av personer som arbetar heltid på större företag i Stockholmsregionen. Läs mer om våra tre lägenhetshotell här.

6. Att skaffa lägenhet utanför Stockholm

Att skaffa en lägenhet utanför Stockholm, alltså på pendlingsavstånd till innerstaden kan vara en god idé. Men den stora baksidan med det är att du i regel måste pendla ett betydande avstånd varje dag om du exempelvis jobbar eller pluggar i Stockholms innerstad.