fbpx

Så hittar du en bra företagsbostad

Så hittar du en bra företagsbostad
maj 24, 2022 Linus Axelsson
Företagsbostad

Vad är en företagsbostad, och vad är skillnaden mellan att bo i en företagsbostad jämfört med att korttidshyra en ”vanlig” lägenhet eller att bo på hotell?

Dessa frågor och fler svarar vi på nu.

Vad är en företagsbostad?

En företagsbostad är en möblerad bostad där i regel personer som arbetar tillfälligt för ett företag väljer att bo. Företagsbostäder är mer smidiga än vanliga lägenhetsboenden, och påminner mer om en hotellvistelse utan att för den delen kosta lika mycket som en hotellbostad.

Vilka är det som bor i företagsbostäder?

Personer som bor i företagsbostäder är vanligtvis anställda hos ett företag och stannar i regel i mer än en månad. Typexempel på vanliga hyresgäster inkluderar hantverkare som ska arbeta med ett tillfälligt projekt eller programmerare som ska utföra arbetsuppgifter som tar några månader.

Många som bor i företagsbostäder uppskattar att de slipper ta med sig möbler och kläder då de endast ska stanna på den andra orten under en begränsad tid.

Att hyra företagsbostad eller korttidshyra i Stockholm

Att hyra en företagsbostad är det perfekta mellantinget. Att som företagare hyra en eller flera lägenheter i Stockholm för att låta sina anställda bo där är ofta en dålig idé. Månadsavgiften blir nämligen relativt hög, i synnerhet då det kan gå perioder då lägenheten står tom.

Utöver det måste du som företagare betala för saker som wifi, vatten, tv, möblemang, inredning och el. Ett annat exempel på att lägenhetshyrning är en dålig idé för företagare är att det är svårt att ställa om. Någon månad kanske du har behov av 10 företagsbostäder och nästa månad bara 2, månaden efter det kanske 20.

Det är alltså svårt att ”skala rätt” när du hyr vanliga lägenheter åt anställda, vilket i sin tur inte är något problem alls när det kommer till lägenhetshotell.

Värt att notera är också att boende i företagshotell är betydligt billigare än att betala för hotellnätter. Så sammanfattat är lägenhetshotell bättre nästan alltid bättre än såväl ”vanligt” lägenhetsboende som hotellboende, såväl för gäster som för företagare.

Företagsbostad

Detta inkluderar våra företagsbostäder

Samtliga av våra företagsbostäder i Stockholm inkluderar:

  • Kostnadsfritt wifi.
  • Tv.
  • Ett modernt och fräscht möblemang.
  • Ett fullt utrustat kök.
  • Kostnadsfri parkering.
  • Tvättutrustning i lägenheten såsom tvättmaskin och torktumlare.
  • En 24h-jour som bland annat hjälper dig med saker såsom borttappade nycklar.
  • Veckostädning.

Därför ska du hyra långtidsboende hos oss

Bättre produktivitet

Att få arbeta med en stabil wifi-uppkoppling i hemmiljö kan i många fall öka produktiviteten. I våra långtidsboenden är det nämligen enkelt att få en egen arbetsyta samtidigt som du slipper att tänka på saker som att hitta parkeringsplatser och städning.

Enkel prissättning

Hos oss betalar du ett fast pris per natt, och du kan enkelt boka nya nätter via det beställningsformulär du hittar på vår hemsida.

Hemtrevligt

Då du som boende får en fullt möblerad lägenhet med moderna möbler, och dessutom tillgång till en 24-jour tror vi att du kommer känna dig precis som hemma.

 

Följ oss gärna på Facebook!