fbpx

“Ett enkelt, tryggt och bekymmersfritt uthyrningsalternativ för våra fastighetsägare är ambitionen”

“Ett enkelt, tryggt och bekymmersfritt uthyrningsalternativ för våra fastighetsägare är ambitionen”
juli 17, 2019 Linus Axelsson
In Nyheter

Niklas Eriksson, affärsutvecklare på EasyFlat, ansvarar för att utveckla bolagets koncept och affär. Det innebär bland annat att identifiera och hitta nya enheter för bolaget att hyra ut. Det kan handla om att hyra fristående villor och lägenheter av privatpersoner till samarbeten med större fastighetsägare där vi blockhyr eller konverterar potentiella fastigheter till exempelvis lägenhetshotell.

Det kan låta enkelt men är i grunden en process som bygger på kunskap, analys och erfarenhet. En god relation med fastighetsägaren och förmågan att förklara fördelarna med att hyra ut till EasyFlat är också avgörande faktorer – berättar Niklas.

Vi börjar från början. Niklas berättar vad det var som fick honom nyfiken på branschen och bolaget:

– Jag har mitt ursprung i retailbranschen där jag under lång tid arbetat med affärsutveckling, försäljning och marknadsföring. Tre för mig nära besläktade områden som alla bör leva i symbios. Fastighetsmarknaden har alltid intresserat mig och jag letade efter en tjänst där jag skulle få utlopp och möjlighet förena alla dessa professioner. Det får jag på EasyFlat.

EasyFlats affär

EasyFlats affär bygger på en efterfrågan av flexibla och kundanpassade boendelösningar för svenska och utländska företag inom tillexempel bygg- och entreprenadsektorn, IT och tech som söker boende för sina anställda under tiden som de arbetar på en viss plats. EasyFlat blir då länken mellan hyresgästen och fastighetsägaren. Och marknaden har vuxit stort de senaste åren. Att få vara en del av bolagets spännande tillväxtresa och samtidigt kunna erbjuda ett starkt och uppskattat erbjudande till fastighetsägarna är det som driver Niklas.

– Vår affärsmodell bygger på att vi tar ansvar för fastigheten, sköter löpande drift och underhåll samt säkerställer att överenskomna ekonomiska förehavanden regleras enligt avtal under hela kontraktsperioden. Ett enkelt, tryggt och bekymmersfritt uthyrningsalternativ för fastighetsägaren ambitionen, säger Niklas.

EasyFlat letar framförallt efter blockuthyrningar och potentiella fastigheter för konvertering i Storstockholm, Göteborg och Malmö med omnejd – men även andra större orter kan vara av intresse. Fastigheter som ska tomställas och där fastighetsägaren är intresserad av att hyra ut lägenheter för att få kostnadstäckning kan också vara intressant för EasyFlat.

Att skapa ett andra hem för gästerna

– Eftersom vår primära målgrupp stannar hos oss under längre perioder är vår vision att skapa känslan och upplevelsen av ett andra hem för gästen. Utöver ett fullt möblerat självhushåll i god standard betyder det ett varmt, välkomnande, trivsamt, och funktionellt boende med närhet till personlig service och support. Man ska känna sig som hemma helt enkelt.

Men Niklas berättar också att det finns andra värden som gör att gästerna känner sig som hemma.

– Det kan handla om att informera gästerna om var deras ambassad ligger, närmaste vårdcentral eller matbutik. Här försöker vi skapa oss en så god förståelse om våra gästers behov och önskemål som möjligt. Vi vill ta hand om de som hyr boende genom oss.

En stark relation med fastighetsägaren är viktigt

Även med fastighetsägare är det viktigt för Niklas och hans kollegor på EasyFlat att skapa en stark relation. Att vara flexibla och innovativa i upplägg och utveckling av fastigheter menar Niklas är en styrka:

– Normalt skriver vi avtal på ett år med tre månaders ömsesidig uppsägning. Men med större fastighetsägare, där vi exempelvis hyr ett block av lägenheter i en fastighet kan hyrestiden vara längre. Pratar vi konvertering av fastigheter så kan avtalstiden vara 15 år och vid tomställningar kan det bli kortare kontrakt. Det ger kostnadstäckning för hyresvärden och oss möjlighet att erbjuda våra kunder boende. Men rent generellt skriver vi inte några avtal som är kortare än ett år, berättar Niklas.

EasyFlat vill alltså göra det enkelt och smidigt för fastighetsägare att hyra ut sitt boende.

– Att hyra ut till oss är enkelt och bekymmersfritt. Många gånger mer ekonomiskt fördelaktigt då vi jobbar långsiktigt och oftast betalar lite mer än en vanlig hyresgäst. Dessutom tar vi hand om drift och underhåll, betalar hyran i förskott och friskriver oss från besittningsrätten. Bättre kan det inte bli, eller hur? avslutar Niklas.

Vill du veta mer om hur det funkar att hyra ut din fastighet eller bostad till EasyFlat? Läs här.