fbpx

Upptäck Ekerö och Mälaröarna

Upptäck Ekerö och Mälaröarna
juni 1, 2020 Linus Axelsson
In Nyheter

På trettio minuter från Stockholms centrala delar når du Ekerö Kommun. Området består av 140 kobbar och öar – Mälaröarna! Bland de större hittar man Ekerön, Svartsjölandet, Lovön, Adelsö, Munsön och Björkö. Öarna har fantastisk miljö och erbjuder en uppsjö av sevärdheter och aktiviteter. Vad sägs om att besöka ett musteri, en blå lagun eller varför inte Vikingastaden Birka?

Ekerö är en av Stockholms läns mindre kommuner, men befolkningen i kommunen har stadigt växt sedan 70-talet. Detta är fullt förståeligt. Vart än i området du befinner dig har du aldrig mer än 30 minuters gångavstånd till Mälaren, Sveriges tredje största sjö.

Drottningholms Slott på Ekerö

Det finns många sätt att ta sig runt på och bland öarna. Det finns bilväg med broförbindelse, och även två färjeleder – Ekeröleden och Adelsöleden. De är trafikfärjor som tar både människor, cyklar och bilar. Den senare är till och med gratis. Man kan även ta sig runt med buss eller varför inte hyra cykel?

Använd SL reseplanerare här.

Tips på cykeluthyrning finns här och här!

Boka ditt boende på Ekebyhov Hotell idag. Välj mellan lägenheter för två eller fyra personer. Du bokar och betalar direkt här!